Wat wij doen

Het externe leerbedrijf S2Bdiscover! is één van de leerbedrijven van het Grafisch Lyceum Utrecht. Gestart op 3 september 2012 aan de Stadsring 2 te Amersfoort. Een erg mooie en centrale locatie en bovendien erg goed te bereiken voor klanten.

Het leerbedrijf biedt aan een aantal ondernemende studenten een stageplek waar ze in een dynamische en creatieve omgeving hun beroepsvaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Het leerbedrijf heeft tot doel om ondernemerschap en innovatie te stimuleren. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding. Derde- en vierdejaars studenten krijgen binnen het leerbedrijf de kans om ervaring op te bouwen om later zelf (als starter) in de creatieve industrie aan de slag te gaan.

‘’Wat vooral zo leuk is aan het stagelopen bij S2Bdiscover! is dat je echt kan proeven aan het zelfstandig ondernemen.’’ Op dit moment lopen zeven stagiaires van het Grafisch Lyceum Utrecht stage: twee grafisch vormgevers, twee interactief vormgevers, twee audiovisuele vormgevers en één mediamanager.

Betekenis voor onze opdrachtgevers
Ondernemende studenten van S2Bdiscover! staan klaar voor creatieve (media) bedrijven, instellingen met ideële doelstellingen en de non-profit sector. Co-design of co-creatie met studenten van S2Bdiscover! kan voor opdrachtgevers ruimte bieden in tijd, budget of haalbaarheid van (deel) projecten of producten. Maak gebruik van deze kennis.

Diensten en producten
De studenten van S2Bdiscover! leveren een breed scala van diensten en producten.
Media-uitingen voor printwerk, zoals posters, flyers en brochures. Wij leveren de digitale bestanden voor de drukker.
Media-uitingen voor web- en interactieve presentaties, bijvoorbeeld flash banners, interactieve bestanden voor mobile devices en websites. Wij leveren de bestanden of werkende applicaties.
Concept en creatie, je kunt daarbij denken aan digitale ontwerpen voor een website, printwerk, (mobile) applicaties of een huisstijl.

Onze meerwaarde
Jonge designers staan vaak onbevangen tegenover schijnbaar moeilijk haalbare ideeën of projecten. Luisteren of kijken naar ideeën van de studenten van S2Bdiscover! kunnen soms tot verrassende uitkomsten leiden. Laat je verassen door jong talent, S2Bdiscover! “De helpende hand”. Onze doelgroepen zijn breed in de markt vertegenwoordigd. Naast de ondersteuning voor onze collega’s in de creatieve industrie werken we regelmatig voor instellingen met een beperkt budget. Door middel van een intakegesprek (link naar pag. Werkwijze) kunnen we bepalen of we “de helpende hand” kunnen zijn.

De start van team #13

De nieuwe stageperiode is weer begonnen. Een nieuw enthousiast team van studenten is vanaf 3 september weer gestart op onze locatie in Amersfoort.   Nieuw team, nieuwe opleiding Ons team bestaat dit jaar uit 6 personen, een klein maar (nu al) gezellig en...

Teambuilding

Teambuilding Dinsdag 27 maart. Eindelijk was het dan zover. Ons teamuitje. Voor het uitje hebben we gekozen om naar s' Hertogenbosch te gaan. Daar zijn we naar het Stedelijk Museum Den Bosch geweest. Een klein stukje over het museum. Per 1 juni 2018 veranderd de naam...

visitekaartjes

Een nieuwe team, daarbij hoort ook een nieuw visitekaartje bij. Hier onder zie je een aantal concepten en het eind product die gemaakt zijn door onze collega's Yolanda Moss & Osman Besli. Concepten voor een visitekaartje Onze grafische vormgevers hebben hier een...